Patates ve Soğan Pilavımız için hamuru bir kaç kez yoğuralım.
Bir tencereye alıp kaynar su ve tuzu ilave edin. Kaynayınca altını kısın ve pişmeye bırakın.
Yarım ay boyunca patates ve soğan serpin.
Zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu ekleyip karıştırın.
Suyunu çekmeden pirincin birazını süzelim.
Soğanları ve patatesleri başka bir tencereye koyun. Biraz pirinç dökelim.
Kapağı kapatın ve yarım saat pişirin. Patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Arada bir kontrol edelim ki kontrolden çıkmasın.
Teflon tencerede daha iyi.
Pişen pilavı servis tabağına alın.
Tereyağını eritin, üzerine dökün ve karıştırın. Üzerine haşlanmış patates ve soğanı koyun.
Patates ve soğan pilavı servise hazır, afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]