Uzun zamandır güncellenmeyi bekleyen fotoğraf ve tariflerden biri de patatesli Arnavut böreği. 10 yıl önce yine kısa ama coşkulu bir haber vermiştim 🙂
“Size çok güzel bir haberim var, uzun zamandır paylaşmak istiyordum ama ancak pasta siparişlerine ve günlük koşuşturmacaya vakit bulabildim.
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte en sevdiğim beyaz peynirli tost tarifim Uno Tost ekmeğine basıldı ve tüm Türkiye’ye dağıtıldı. Merak edenler Uno ürünleri satan en yakın marketten alabilirler…”
Geçen pazar kahvaltıda kayınvalidemdeydik ve birlikte arnavut böreği açtık, arnavut böreği nasıl yapılır? Tüm aşamaları sizler için filme aldım.
El açma böreklerini zor bulanlar bu tarifi mutlaka denemeli…
Aşk…
İçerik Tablosu
Patatesli Börek Tarifi Malzemeler
- 800 gr un (1kg altı için 2 su bardağı) Marine suyu (hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar ekleyin) 2 su bardağı sıvı yağ
yukarı:
içindekiler:
- Yarım kilo patates, 1 adet kuru soğan, 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ, kırmızı biber, tuz ve karabiber
Arnavut Patatesli Börek Tarifi nasıl yapılır?
Unu yoğurma kabına eleyin ve üzerine tuz ve su ekleyerek kulak memesi gibi yumuşak bir hamur elde edin. Hazırlanan hamurdan 24 adet beze hazırlayıp eziyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Her bir tatlıyı yemek tabağı büyüklüğünde açın ve bir yemek kaşığı ile üzerlerine sıvı yağ sürerek üst üste koyun. Açtığınız bezeler 12 adet olunca merdane yardımıyla veya elinizle çekerek tepsi büyüklüğünde açın. Patatesleri rendeleyin ve soğanı ince ince doğrayın. Tavaya 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ve ince doğranmış soğanı koyup pembeleşinceye kadar karıştırdıktan sonra patatesleri ilave edip 1-2 dakika soteleyin. Hazırladığınız tüm hamurları yayın. (Fotoğraf 8) Diğer 12 parçayı da aynı şekilde açıp iç malzemenin üzerine koyun ve alt kısım ile bütünleştirerek kenarlarını kapatın. (Fotoğraf 9-10-11-12) Böreklerin üzerine sıvı yağ sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altları kızarana kadar pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]