Merhaba sevgili arkadaşım,
Uzun zamandır lezzetli böreğimi paylaşmadığımı fark ettim. Yıllardır yaptığım bu börek tarifi blogumda en çok beğenilen tariflerden biri 🙂
Bu tarifim normal patates pankeklerinden biraz farklı. Farkımız patatesleri haşlamak yerine kavurmamız.
Genellikle patatesli gözleme yaptığımızda kaynatıp kavrulmuş soğanla karıştırıyoruz. Bu tarifte soğanları kızarttıktan sonra hammaddelerden rendelediğimiz patatesleri ilave edip kızartıyoruz.
Ayrıca maydanozun bu tarife çok yakıştığını da belirtmeliyim. Maydanozun fazla pişmemesi ve lezzetini kaybetmemesi için ocaktan aldığınız iç harcı biraz dinlendirdikten sonra eklemenizi öneririm.
Okurlarımın çoğu istedikleri gibi pankek kızartamayacaklarını söylüyor. Bunun nedeni daha az yağ kullanmanız olabilir. Patates ve hamur işleri gibi şeyleri kızartmak istiyorsak çok fazla kızgın yağ gerektirir. Yağ soğuksa yağı emer. Yapmanız gereken bir diğer şey de tavaya çok fazla yufka koymamak, yufkanın miktarı yağın sıcaklığını düşürmemeli ve kolayca çevrilebilmelidir.
Aşk…
İçerik Tablosu
Patatesli börek tarifi malzemeleri
- 4 adet yufka yağı (kızartmak için)
İç harç için:
- 3 orta boy kuru soğan 1 küçük kuru soğan 1 tutam maydanoz Kırmızı biber Karabiber gevreği Tuz
Patatesli börek tarifi nasıl yapılır?
Soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. Patatesleri rendeleyin. Tavaya sıvı yağ ile soğanları alıp pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine patates ekleyin. Pul biber, karabiber ve tuzu ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Ocaktan aldığınız patateslere ince kıyılmış maydanozu ekleyin ve karıştırın. Dolgu soğurken yufkaları üst üste koyun ve 3 eşit üçgen olacak şekilde kesin. Üçgen şeklinde kestiğiniz yufkanın geniş kısmına hazırladığınız harcı yerleştirin. Kenarlarını içe doğru katlayarak rulo haline getirin. Hamurun ince ucuna su sürerek hamuru yapıştırın. Tüm yufkaları sardıktan sonra yufkaları kızgın derin yağda kızartın. Kağıt havluya sarılı bir tabağa alın, biraz bekletin ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]