medyauzmani.com

Ev yapımı kayısı reçeli – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Muğla’da hazırladığımız tarifler bitmedi ama ne yazık ki tatil bu sabah bitti. Siz kayısı reçeli tarifini okurken ben havaalanına gidiyor olacağım.

Genelde bire bir yaptığım kayısı reçelini teyzem yapar. Bence bu ölçek harika, ayrıca parlak sarıları kırmızıya biraz daha yaklaştırıyor. Dörtte bir, kalın taneli reçeller için çok idealdir.

Kış hazırlıkları biterken reçel yaparsınız diye düşünmüştüm 🙂 Ayrıca vişne yapmak isteyenler tarifi buradan deneyebilirler.

Kızılcık reçeli yapmak isterseniz tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Şimdi reçel yapmanın püf noktaları nelerdi kısaca hatırlayalım 🙂

    Kullanacağınız meyvelerin ezik, ezik olmamasına dikkat edin. Olgun ama sert meyveler kullanın. Reçelin kıvamından emin değilseniz soğuk tabak testini uygulayabilirsiniz. Bu amaçla buzdolabında soğuttuğunuz cam veya seramik çay tabağını kullanabilirsiniz. Ocaktan almadan önce soğuk tabağın üzerine az önce kaynattığınız reçelden 1-2 damla damlatın. Damlatmadan top gibi duruyorsa reçeliniz pürüzsüz bir kıvama sahip demektir. Kaynama sırasında köpürmemesi (krema) için reçele biraz tereyağı da ekleyebilirsiniz.

Son olarak reçel takvimini burada bulabilirsiniz.

Aşk…

Ev yapımı kayısı reçeli tarifi malzemeler

    1 kg kayısı 1 kg 250 gr toz şeker 1 tatlı kaşığı tereyağı Yarım limonun suyu veya 1 tatlı kaşığı limon tuzu

Ev yapımı kayısı reçeli tarifi nasıl yapılır?

Kayısıları yıkayıp süzülmeye bırakın. Süzülen kayısıları ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Katıları tencereye alın ve üzerine şekeri ilave edip bir gece suda bekletin. Sulu kayısıları ocağa alın, köpürmesini ve taşmasını önlemek için 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyin. Orta ateşte ara sıra karıştırarak 1 saat pişirin. Ocaktan indirmeden 10 dakika önce limon suyunu ekleyip karıştırın. Ocağı kapatır kapatmaz (kaynıyor) temiz, kuru kavanozlara koyun. Kullanılmayan kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve kavanozları ters çevirerek tamamen soğuyana kadar dinlendirin. Serin, kuru bir yerde saklayın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın