Patatesli Sarma Çörek – Leziz Yemeklerim

Patatesli rulo çöreği yapmak için öncelikle patatesi haşlıyoruz

Kabuğunu soyup eziyoruz, tuz,karabiber, kırmızı biber katıp karıştırıyoruz

Bir kabın içine süt ve sıvıyağ, tuz ilave edip karıştırıyoruz

Mayayı ilave edip azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak formda bir hamur elde ediyoruz

Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz, üzerini örtüp yarım saat bekletiyoruz

1 bezeyi alıp un serperek oklava ile servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz 1 tane daha bezeyi aynı büyüklükte açıyoruz

Margarini bir tavanın içinde eritiyoruz

Açtığımız ilk yufkayı tezgaha alıp üzerine erimiş olan yağdan sürüyoruz

Açtığımız ikinci yufkayı yağlanmış yufkanın üzerine koyuyoruz

Tekrar fırça yardımıyla yufkanın üzerine yağ sürüyoruz

Yufkayı 3 parmak eninde 4 parçaya bölüyoruz

Kestiğimiz bir parça Hamuru alıp 4 parmağımıza sarıyoruz

Saksı şekline gelen Hamurun içine ezilmiş patates koyuyoruz

Hamurun üst kısmını büzdürerek kapatıyoruz

Elimizle üstten bastırarak tepsiye diziyoruz

Kalan hamurlarada aynı işlemi uyguluyoruz

Bu tarifle 3 tepsiye yakın çörek çıkıyor

Daha az isteyen Yarım ölçü yapabilir veya derin dondurucuya koyabilirsiniz

Çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz

200 C kızarana kadar pişiriyoruz

Patatesli sarma çörek hazır

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın