Patatesli Suncake – En Sevdiğim Yemek

Bildiğimiz kruvasanların yerine çok farklı bir tat bırakalım buraya. Kesinlikle denememizi tavsiye ederim. Kabartma tozu ile kolay ve lezzetli.

Gelelim patatesli kruvasan tarifinin yapılışına.Öncelikle patateslerimizi haşlayalım.

O halde patateslerimizi patates ezeceği veya çatal yardımıyla püre haline getirelim.

Soğanlarımızı güzelce doğrayıp az yağda kavuralım ve ocaktan alalım. Patateslerimizi ekleyelim.

Baharatlarımızı ve göz tercihimizi ekleyip karıştıralım ve bekletelim.

bizim zamanımız..

Oda sıcaklığındaki margarin veya yumuşak tereyağına zeytinyağı, yoğurt ve yumurta aklarını ekleyip karıştıralım (sarısını ayıralım).

Kalan malzemeleri ekleyin ve unu dikkatlice ekleyin. (Ben üç bardaktan biraz fazla su kullandım ama undan una fark oluyor dikkatli kullanalım) Yumuşak bir hamur elde edelim. (çok sert veya ele yapışan bir hamur olmayacak)

Hamurdan mandalina parçalarını alıp beze yapalım. Uzun açalım (oval)

Ortasına küçük bir parça patates koyalım.

Her iki tarafı birleştirip elinizle hafifçe yuvarlayın. Orta bölümün sonunda eğilip size ay şeklini verelim.

Üzeri için yumurta sarısını sıvı yağ ile karıştırın.

Ay keklerinden ayıralım ve çatalla sıyıralım. Ayrıca satsame tohumları da ekebilirsiniz.

180-190°C önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Kahverengi olana kadar pişirin. (20-25 dakika pişirin)

Patatesli kruvasanlarımız hazır

22’ye kadar baskı sayısı, yazıcının boyutuna veya boyutuna bağlı olarak değişebilir.

İyi şanslar tatlım.

umarım beğenirsiniz 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın