Merhaba sevgili arkadaşım,
Hepimiz patatesli pankekleri severiz ama siz hiç patates ve tavuk denediniz mi? Henüz denemediyseniz bu harika lezzeti tatmak için bulabileceğiniz en güzel tarifi okumak üzeresiniz 🙂 Şaka bir yana bu börek evde herkesin favorisi olacak.
Artık pasta tariflerimizden birini biliyorsunuz. Fırsat buldukça 15 günde bir, bazen zorlayıcı, bazen pratik ama hepsi birbirinden lezzetli yeni tarifler deniyoruz. Bu tarif, evde sık sık hazırladığı tarifti. Etli patatesli böreği karıştırmayacaktım ama sonuç beni ikna etti 🙂
Ve burada lezzete lezzet katmanın en önemli yolu tavuk ve patatesi birlikte haşlamak. Ayrıca, yumuşak, çıtır çıtır bir dış tabaka istiyorsanız, tereyağı ve sıvı yağdan eksik etmeyin. Ama ben diyetteyim yaz kapıda diyenler de misafire gelen evin beyefendisi, eşi ve arkadaşı mutlu olsun daha ne diyeyim 🙂
Bu tarifte artık klasik yoğurt ve yumurta kombinasyonunu kullanmıyoruz. Alternatif olarak eritilmiş tereyağı ve sıvı yağı karıştırıp yufkaları bolca yağlıyoruz. Üzerine son kalan yağı sürüp pişiriyoruz. Bu tariften 16 adet çıkıyor, dilerseniz 1 adet daha ekleyerek 20 adet börek yapabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Tavuklu ve güllü patatesli börek tarifi için malzemeler
- 4 yufka 1 tavuk göğsü 1 kg patates 1 orta boy kuru soğan Tuz Karabiber Kırmızı pul biber 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu hazırlamak için:
- 4-5 yemek kaşığı tereyağı Süslemek için yarım çay bardağı susam yağı
Tavuklu ve güllü patatesli gözleme tarifi nasıl yapılır?
Patatesleri soyun, yıkayın ve büyük küpler halinde kesin. Tavuk göğsünü 4-5 parçaya bölün. Patates dilimlerini ve tavuğu tencereye ekleyin, suyu ekleyin ve tüm malzemeler yumuşayıncaya kadar kaynatın. Haşlanan patatesleri ve tavukları süzün. Patatesleri baharat ve tuz ilavesiyle ezin. Tavuğu doğrar. Soğanı yemeklik doğrayıp az yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulan soğanlara patates püresini ekleyin ve karıştırarak 1-2 dakika pişirin ve ocaktan alın. Ocaktan aldığınız patateslere didiklediğiniz tavukları ekleyin ve karıştırın. Doldurma soğurken, bir bıçak kullanarak folyoyu 4 üçgene kesin. Bir fırça ile hamura bol miktarda yağ sürün. Üçgen hamurun geniş kısmına bir sıra patatesli karışımdan yayın ve merdane ile açın. (Gül oluştururken patlamaması için çok sıkı sarmayın) Fırın tepsimi veya kasemi yağlayın. Hazırladığınız börekleri tepsiye dizin. Diğer kağıt için de aynısını yapın ve 1-2 cm aralıklarla tepsiye yerleştirin. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında altın rengi alana kadar pişirin. Ayakları sıcak.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]