Patatesli turta – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Patatesli kek sunumu ve lezzeti ile misafirlerinizi şaşırtacak bir tariftir. Ben pancar, havuç ve yeşillik kullandım ama siz damak zevkinize göre kırmızı lahana veya farklı aromalarda otlar da kullanabilirsiniz.

Havuç harcı için kullanacağınız havucu ve sarımsağı biraz zeytinyağı ile fırınlayıp ardından haşlarsanız damak tadına lezzet katabilirsiniz. Havuç bulamacına ekstra lezzet katmak için biraz portakal kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz.

Bu pastayı yapacaksanız kullanacağınız patateslerin mutlaka haşlanmış olmasına dikkat edin. Malzemeleri kullanım için önceden hazırlayın, böylece lezzetlerini daha fazla emmek için patatesler hala sıcakken ekleyebilirsiniz.

Buzlukta çok uzun süre kalmasını istemiyorsanız bir süre sonra buzdolabına kaldırın ve servis yapmadan en az bir saat önce buzdolabından çıkarın. Ilık veya sıcak yapmaya çalışırsanız yayılabilir ve şeklini kaybedebilir.

Aşk…

Patatesli börek tarifi malzemeleri

    2 kilo patates 250 gram pancar turşusu 5 adet orta boy havuç, çeyrek demet maydanoz, çeyrek demet dereotu, 6 adet yeşil soğanın yeşil yaprakları, taze çekilmiş karabiber, zeytinyağı, tuz, 1 baş dereotu sarımsak, 1 adet defne yaprağı (istenirse patatese lezzet katmak için haşlarken eklenebilir)

İsteğe bağlı dekorasyon için:

    4-5 adet salatalık turşusu 400 gram labne peyniri 1 kutu mısır konservesi

Patatesli börek tarifi nasıl yapılır?

Patatesleri soyun, büyük parçalar halinde kesin ve bir tutam tuzla suda kaynatın. (yaklaşık 45 dakika) Havuçları soyun ve önce enlemesine sonra boyuna olacak şekilde iri parçalar halinde doğrayın. Sarımsak kabuğu. Biraz zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip havuçlarla birlikte fırın tepsisine dizin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında sarımsağı 10 dakika, havucu 20 dakika pişiriyoruz. Pişen havuçları ve sarımsakları tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 15-20 dakika haşlayın. 500 gram havuç ve pancarı haşlanmış patatesten ayırın. Pancar turşusunu ve 500 gr patatesi Hotpoint mutfak robotunun haznesine alın. 1/4 çay kaşığı zeytinyağı ekleyin ve yüksek hızda püre haline getirin. Silikon kek kalıbını hafifçe yağlayın. İçine pancar püresi dökülür, spatula ile bastırılır ve hafifçe düzeltilir. Tüm havuçları ve sarımsağın yarısını 500 gr patatesle birlikte bir Hotpoint mutfak robotunun kasesine alın. 1/4 çay kaşığı zeytinyağı ekleyin ve yüksek hızda püre haline getirin. Hazırladığınız püreyi pancar püresinin üzerine dökün, kaşıkla bastırarak biraz yayın. Kalan haşlanmış patatesleri bir Hotpoint mutfak robotunun kasesine koyun. Kalan sarımsağı ekleyin ve yüksek hızda püre haline getirin. Patates püresini doğradığınız sebzeleri de ekleyerek karıştırın ve kek kalıbına dökün ve kaşık yardımıyla üzerini düzeltin. Patatesli keki önce kalıbıyla birlikte buzluğa koyun sonra 2-3 saat dondurun ve en az bir gece buzdolabında bekletin. Servis yapmadan 10-15 dakika önce patatesli keki servis tabağına alın. İsteğe göre çırpılmış peynirle kaplayın. Üzerini mısır taneleri, salatalık dilimleri ve yeşilliklerle süsleyerek servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın