medyauzmani.com

Patatesli Zerdeçallı Turta – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Nehir’in doğum günü için yaptığım börekler bana sık sık sorulduğunda, bir sonraki yaptığımda bu makarayı aldım. Sonuncular bile bir sonraki pişirmeden aldıklarım. O küçük şeyler için endişelendiğimiz mutlu günler yıllar önce olduğu ve hepimiz mahvolduğumuz için ikimiz de zor zamanlar geçirdik.

Annemi kaybettikten sonra, hiçbir şeyin beni bu kadar çaresiz ve üzgün hissettirebileceğini hiç düşünmemiştim. Şimdi ayağa kalkmalı ve uzun, uzun iyileşme döneminde elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışmalıyız. Hikayemde sık sık desteklediğim yardımları paylaşıyorum. aşk💕

Not: Son birkaç kez salçasız yaptığım şeyi beğendim, sadece zerdeçal ekledim.

Küçük bir patates ve zerdeçal turta tarifi için malzemeler

    3 adet yufka 3 adet büyük boy patates 1 orta boy kuru soğan 1 yemek kaşığı salça İsteğe göre tuz Karabiber İsteğe göre zerdeçal Pul biber 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

arasında:

    Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı yoğurt 1 yumurta

yukarı:

    1 yumurta sarısı

Küçük boy patatesli ve zerdeçallı börek tarifi nasıl yapılır?

1. Dolgu için patatesleri kaynatın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun.
2. Orta ateşte soğan pembeleşince kullanacaksanız salçayı ekleyip kavurun.
3. Patatesleri ekleyin, zerdeçal, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın. 1 dakika kızartın, ardından ocaktan alın.
4. Hamuru tezgaha alıp 12 eşit üçgene bölün.
5. Sos malzemelerini çırpın ve hazırladığınız üçgen şeklinde bir fırça yardımı ile içlerine sürün.
6. Hamurun geniş kısmına hazırladığınız patatesli harcı koyuyoruz.
7. Hamuru iki ucundan ortaya doğru hafifçe bükün ve rulo yapın.
8. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpin ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
9. Ilık veya sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın