Aslında çılgınca içine girdiğim projelerin içeriğine oturup çalışmam gerekiyor ama sürekli evi toplamaya çalışıyorum. Derledikçe çöküyor ve bu döngüden çıkamıyorum. (Sanırım bu sefer içindekileri düşünüyorum 🤪) Bugün uzun bir aradan sonra eşim ofise, kızım da kreşe gitti ve 3.5 yıl sonra ilk kez ona baktım. Evde yalnız. Bir süredir tuhaf hissetmedim desem yalan olur 😄
O kadar lezzetli bir patlıcan yemeği ki sizlerle daha önce paylaşmadığıma pişman oldum. Küçük, yumuşak patlıcanları seçerseniz, hepsi mükemmel şekilde pişecektir. Patlıcan iri ise aynı şekilde kesip ayırarak kızartın.
Tarifimi denemeyi, beni takip etmeyi ve bol bol yorum bırakmayı unutmayın💕
Aşk…
İçerik Tablosu
Patlıcan Balığı – Pane Mısır Unu Kızartma Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan 1 su bardağı un 1 su bardağı mısır unu 3 adet yumurta Kızartmak için sıvı yağ
Sosu hazırlamak için:
- 1 büyük diş sarımsak 1 büyük tutam maydanoz ve dereotu karışımı, tuz, süzme yoğurt, istenirse nar taneleri
Patlıcan Balığı – Mısır Unlu Kızarmış Patlıcan Tarifi Nasıl Yapılır?
Patlıcanları soyup boyunlarını ortadan ikiye kesin. Kenara çevirip tekrar uzunlamasına keserek toplam 3 parça elde edin. Doğranmış ve dinlendirilmiş patlıcanı marinenin içine koyun ve 15 dakika dinlendirin. Yumurtaları çırpın, un ve biraz tuz ekleyin, karıştırın. Mısır ununu başka bir kaba alın. Süzüp güzelce kuruttuğum patlıcanları önce una sonra yumurtaya bulayıp mısır ununa bulayın. Sade veya yoğurtla servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]