Patlıcan Böğürtlen – En Sevdiğim Yemek

Merhaba arkadaşlar birlikte patlıcanlı söğüt yapmaya ne dersiniz?

Yaz aylarında domates ve patlıcanın kendine has bir tadı vardır. Çok yakında evimizde daha fazla yemek pişirmeye başlayacağız.

Herkesin zevkine uygun olacağını düşünüyorum. Deneyin ve görelim. Hafif ve yapımı kolay bir tarif…👌 Tarife geçelim👇

Söğüt patlıcan tarifi için patlıcanları közlemeye ve kabuklarını soymaya başlayalım.

Burada kayalarımız var. Patlıcanlarımızı da fırına göndererek közleyebiliriz. Ama taşlar önemli değil. Bunu evlerimizde jakuzide de yapabiliriz.

Kabuklarını soyduğumuz patlıcanları küçük küçük kesip bir tabağa alıp bir kenarda bekletelim.

Bir yandan da soğanı doğrayalım.

Tahtanın diğer tarafında biberleri ve domatesleri doğrayalım.

Öncelikle zeytinyağımızı ve soğanımızı tencereye alalım.

Rengi değişene kadar soğumaya bırakın.

Doğradığımız biberimizi oraya atıp kurumaya bırakalım. Domates salçamızı ekleyip karıştıralım.

Sırasıyla tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyelim.

Hadi domates alalım. Domatesler biraz solduktan sonra patlıcanlarımızı ilave edebiliriz.

Hadi karıştıralım.

Patlıcan söğütümüz hazır.

Umarım beğenirsin. Deneyecek arkadaşlarımız için kolay diyorum.

Afiyet olsun. aşk bu ☺

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın