Ellerinize sağlık Bayan Delek. Patlıcan yemeklerini severim ve yanında pilav varsa yenmez.
patlıcan güveç
İçerik Tablosu
Patlıcan güveç tarifi için malzemeler
3 adet bahçe patlıcanı
3 patates
1 soğan
2 domates
300 gram kıyma
Salça
tuz biber
sıcak su
HAZIRLAMA:
Patlıcanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğradıktan sonra tuzlu suda bekletin. Etler yıkandıktan sonra zeytinyağı ile tencereye konur ve suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Soğanı ince ince doğrayın, ete ekleyin, salçayı ekleyin ve kavurun. Bir su bardağı sıcak su ilave edilerek etler haşlanır, etler yumuşayınca patlıcan ve küp küp doğranmış patatesler ilave edilir, tuz ve baharatlar ilave edilerek pişirilir. Afiyet olsun :)))
kaydeden Dilek Özdemir
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]