Patlıcan Kebabı (Fıstık Usulü) – En Sevdiğim Yemek

Merhaba arkadaşlar;

Gaziantep yemek yapmayı ve bulaşıkları saymayı bırakmıyor. Bugün sizlere yemeyi seven misafirlerinize ikram edebileceğiniz bir tarif vermek istiyorum. Gaziantep’te hangi eve giderseniz gidin %98’i size hizmet eder.Gaziantep’te bu yemeğe Balcan kebabı da denir. Bu yemeği yemenin püf noktası ekmeği yuvarlamak ve bir tepsi üzerinde suya batırmaktır. 😄😍

Antep Patlıcan Kebabı Tarifi, Evde Anep Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?

Öncelikle patlıcanı güzelce yıkayalım. Ardından 3 parmak kalınlığında kesin. Aynı yaşta olduklarından emin olalım. Ardından kestiğiniz parçaları tepsiye dizin.

Başka bir kapta kıyma malzemelerini ekleyin. Tuz ve karabiber isteyenler biraz daha karabiber ekleyebilir. O halde biraz su ile ellerimizi ıslatıp patlıcan kebabını güzelce ovalayalım.

Daha sonra kebabı yapacağımız tepsiye patlıcanları ve kıymayı sıkıca koyalım. Bu şekilde tüm tepsi için aynı yöntemi uygulayıp bitirelim.

Daha sonra bir tepsinin veya fırın tepsisinin kenarına domates ve biberleri koyuyorum.

Gaziantep’te ekmek fırınında lezzetli bir şekilde pişirilirler. Ama bu imkanınız yoksa 280°C’de normal fırında etler iyice pişene kadar pişirelim.

O halde domatesleri ve biberleri fırına koyalım ve pişirelim. Ardından üst kısmı çıkarın.

Misafiriniz varsa etleri ve patlıcanları servis tabağına alıp düzeni bozmadan üzerine domates biberini ekleyip yemeklik sıvıyı tepsiye dökelim.

Anep Usulü Patlıcan Kebabı servise hazır.

Misafiriniz yoksa, yemekleri biz kendimiz yaptıysak, yemek olmaya gerek yok. Bir tepsi ile masaya getirip suya batırıp yiyebilirsiniz. Servis yaparken yemek sıcak olmalıdır, aksi halde yemek soğur ve tadı değişir.

Umarım güzel şehrimiz Gaziantep’te gelip bu lezzetli tadı yersiniz.

Deneyenlere bol şans, saygı ve sevgilerimle…

İpuçları:

1. Kuru soğan yemekle birlikte bulunmalıdır, aksi takdirde tadı güzel olmaz.

2. Yemek suyuna batırılarak yenilmelidir. Beğenmeyenler bir kez denemeli.

3. Etimiz az yağlı olmalıdır.

4. Baharatları dilediğiniz gibi ekleyebilirsiniz.

5. Etiniz yağsız ise zeytinyağı ve yarım bardak su ekleyebilirsiniz. Et yağlı olduğunda buna gerek yoktur.

6. Patlıcan gibi kemer patlıcan iyidir. Birecik patlıcanı burada satılıyor ve çok lezzetli.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın