patlıcan sarma tarifi malzemeleri
- 4 patlıcan
köfte için
- 500 gram kıyılmış et
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak, rendelenmiş
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı un (yığın)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- tuz
Patlıcanı yağlamak için.
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
sosu için
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı sıcak su
yukarı;
- çeri domatesler
Patlıcan ve sarma kebabı tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle kıymayı, rendelenmiş sarımsağı, rendelenmiş soğanı, yumurtayı, unu, yağı, tuzu ve baharatları derin bir kaba alıp yoğurdum.
- Rulo yapıp buzdolabında bir saat bekletin.
- Kıyma buzdolabında dinlenirken patlıcanımı yıkayıp uzunlamasına kestim ve yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine yerleştirdim.
- Patlıcanı yağlamak için küçük bir kapta yarım çay bardağı sıvı yağ ve kırmızı toz biberi karıştırdım ve karışımı patlıcanın üzerine önden arkaya doğru yaydım.
- Patlıcanı önceden 200 derecede ısıttığım fırının ters modunda 10 dakika yumuşayana kadar fırına koydum.
- Patlıcanı soğuması için fırının dışında bırakın.
- Soğuyan patlıcanı alıp bir kesme tahtasına koydum, küçük bir parça köfte hamuru alıp patlıcanın boyuna eşitledim, içine yuvarladım (açmayacak şekilde), uçlarına kürdan soktum ve koydum. benim borcumda.
- Bütün kıyma ve patlıcan dilimlerini bu şekilde yapıp borcama koydum.
- Yemeğimin sosu için 1 yemek kaşığı salça, tuz ve kaynar suyu bir kapta karıştırdım ve harcımdaki patlıcanlı köftelerin arasına sosu döktüm.
- Son olarak patlıcan köftesinin ortasına çeri domatesleri koyuyorum.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika altın sarısı olana kadar pişirin.
patlıcan sarma tarifi
Patlıcan Sarma Kebap yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]