Patlıcan Kızartması Tarifi, Nasıl Yapılır?

10 dak.

Hazırlama Süresi

İster kahvaltıya, ister ara öğün, ister meze olarak, ister çay saatine, ister piknik menüsüne her ortama yakışan, yaz aylarının en aranan lezzeti için buyrun patlıcan kızartması tarifi, şimdiden afiyetler olsun.

Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 1 su bardağı kızartma yağı
  • 1 silme yemek kaşığı tuz

Patlıcan Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

1. Patlıcanları şerit şerit soyun. Arzunuza göre halka halka ya da uzunlamasına dilim dilim doğrayın.

2. Doğradığınız patlıcanları bir yemek kaşığı tuz eklediğiniz suyun içine atın ve 5 dakika kadar bekletin. Böylece tuzlu su patlıcanların acılığını alacaktır.

3. Patlıcanları sudan alın ve havlu kağıt ile fazla sularını alın.

4. Patlıcanları kızartacağınız tavaya kızartma yağını alın ve yağı iyice ısıtın.

5. Yağ iyice ısındıktan sonra patlıcanları tavaya alın.

6. Patlıcanların diğer taraflarını da bir maşa yardımı ile çevirin.

7. Her iki tarafı da kızaran patlıcanları içine kağıt havlu serdiğiniz yayvan bir sunum tabağına alın.

8. Arzunuza göre sarımsaklı yoğurt ya da domates sos ile servis yapın.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın