Dün ilk kez patlıcanlı köfte tarifini denedim. Köftenin adına bakmayın aslında içlerinde kıyma ve et yok. Yapılışı Mücver ile hemen hemen aynıdır. Közlenmiş patlıcan ve cheddar peynirinin damakta bıraktığı lezzet bağımlılık yapıyor.
Müge’nin ablasından öğrendiğime göre bu tarif aslen Rumeli mutfağına aitmiş ve bu mutfak hakkında araştırma yapıp yeni tarifler denemeyi düşünüyorum. Farklı tatlar arıyorsanız mutlaka denemenizi tavsiye ederim, kesinlikle pişman olmayacaksınız.
Ben patates salatası ile servis etmeyi uygun buldum…
Eğlenin aşkım…
İçerik Tablosu
Patlıcan köftesi tarifi için malzemeler
- 2 adet patlıcan 1 adet yumurta 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1,5 çay bardağı un 8-10 dal maydanoz Tuz ve karabiber 1 su bardağı galeta unu Kızartmak için sıvı yağ
Patlıcan köftesi nasıl yapılır?
Patlıcan köfte tarifi nasıl yapılır?
Patlıcanı ocakta veya ızgarada közleyin ve soğumaya bırakın. Soğuyan patlıcanın kabuklarını soyup bıçakla dilimleyin. Maydanozu ince ince kıyın. Patlıcanın içine cheddar peyniri, un, yumurta, maydanoz, tuz ve karabiberi koyup iyice karıştırın ve karışımı 1-2 saat buzlukta dinlendirin. Galeta ununu geniş bir tabağa yayın ve hamurdan parmak genişliğinde 3 parça kesin ve galeta ununa bulayıp avucunuzun içinde köfte şekli verin. Teflon tavaya yağı koyup kızdırın ve hazırladığınız köfteleri pembeleşinceye kadar kızartın. Sıcak veya ılık servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]