Patlıcanı nasıl pişirirseniz pişirin lezzetlidir. Özellikle peynir çeşitleri ile birleştiğinde tadına bayılıyorum. Hellim ve kaşar peyniri ile sıcak yenirse beyaz peynir ile soğuk olarak yenebilir. Sadece meze olarak veya dilerseniz makarna ile servis edilebilir.
Yağda kızartılmadığı için diyet yapanlar gönül rahatlığıyla yiyebilir. İstenirse, ağacın kalori içeriğini azaltmak için yağsız peynir kullanılabilir. Bir lokmalık sağlıklı atıştırmalıkları seviyorsanız mutlaka denemelisiniz derim 🙂
Izgarada ya da ızgarada pişirildiğinde farklı şaraplarla mükemmel bir uyum yakalayabilirler. Aşk…
İçerik Tablosu
Peynirli patlıcan rulo tarifi için malzemeler
4 adet orta boy patlıcan
Yarım çay kaşığı zeytinyağı
100 gram beyaz peynir
5-6 ceviz (ince kıyılmış)
1 diş sarımsak veya 1 tatlı kaşığı sarımsak baharatı
tuz biber
İsteğe göre kurutulmuş kekik veya fesleğen
Patlıcan peynirli rulo tarifi nasıl yapılır?
1- Patlıcanı yıkayın ve kabuklarını soymadan yaklaşık yarım santim kalınlığında uzunlamasına kesin.
2- Tost makinesini en yüksek sıcaklığa getirin. Patlıcan dilimlerini fırça ile sıvı yağa buladıktan sonra pulverizatörde 5 dakika pişirin.
3- Peyniri çatal yardımıyla ezin, kıyılmış ceviz, sarımsak ve dilediğiniz baharatları ekleyip iyice karıştırın.
4- Pişen patlıcanı biraz tuzlayıp içine biraz peynir koyun ve resimdeki gibi sarın. Ortasına bir kürdan sokun ki rulolar açılmasın. Arzuya göre biraz zeytinyağı ile servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]