Patlıcan Reçeli – En Sevdiğim Yemek

Patlıcan Reçeli Tarifi, Patlıcan Reçeli Nasıl Yapılır?

Patlıcan reçeli yapmak için patlıcanlarımızın küçük ve çekirdeksiz olması gerekir.

Öncelikle patlıcanların kabuklarını soyup dilediğiniz gibi kesiyoruz.

Kestiğimiz patlıcanları acılığı çıkması için bir saat tuzlu suda bekletiyoruz.

Daha sonra leğene bol su koyuyoruz, kireç döküp karıştırıyoruz. İçine patlıcanı döküp ağırlığını sudan çıkmasın diye koyuyoruz.

10-12 saat limon suyunda bekletin.

12 saatin sonunda patlıcanı 4-5 kez bol su ile yıkayıp yarım saat suda bekletiyoruz.

Patlıcanların kolay pişmesi için geniş bir tencerede bol su ile 40 dakika haşlıyoruz, haşlanan patlıcanları sudan çıkarıp suyunu süzüyoruz.

Şeker ve 8 su bardağı suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın, kaynamaya başlayınca patlıcanları ilave edin ve orta ateşte 50 dakika pişirin.

🍋 limon suyunu sıkın ve kaynarken karıştırın. Biraz koyulaşınca ocaktan alın.

Daha uzun süre saklamak için sıcak kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatalım.

Patlıcan Reçeli hazır.

Bulamayacağınız lezzetli ve baharatlı olacak 😋😋😋

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın