medyauzmani.com

Patlıcan Reçeli Tarifi (Antalya Usulü)

Tadı tatlı, görüntüsü acı💕😇 Tadı kestane gibi. Yediden fazlasına ihtiyacın var. Antalya’nın en meşhur reçellerinden biridir.

Antalya Patlıcan Reçeli tarifi için öncelikle mısır geniş bir kaba alınır ve üzerine 2 litre su eklenir ve limon iyice eritilir.

7-8 dakika dinlendirilir ve süzgeçten süzülür. Kirecin tekrar yerleşmesi bekleniyor. Saf su olacak.

Daha sonra patlıcan soyulur ve tuzlu suda bekletilir. 3-4 kez temiz suda yıkayın, tuzu çıkarın ve bir elek içinde suyun kurumasını bekleyin.

Limon suyu bir kavanoza alınır ve 8 saat patlıcanın içinde bırakılır.Suyun üzerinde yüzmemesi için bir ağırlık koyun.

Patlıcanlar kuruyana kadar bir gece bekletin. Daha sonra musluğun altında birkaç kez yıkayın ve suyu boşaltın.

Bir tencereye alıp üzerine şeker dökün. Buzdolabında bir gece bekletin ve iyice süzülecekler. Su eklemeden kaynatın. Kaynayınca altını kısın ve köpürmemesi için tereyağını ekleyin. Yaklaşık bir saat 15 dakika pişirin.

Ardından tarçın, karanfil, gıda boyası ve bir dilim limonu ekleyin.

İyice koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Doğru zaman geldiğinde, ağzınız kapalıyken rahatlayın ve serinleyin.

Antalya usulü patlıcan reçelimiz bundan sonra yemeye hazır.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın