Merhaba arkadaşlar; Sizlere elimden geldiğince Gaziantep yöresel mutfağını anlatmaya çalışıyorum.
Şimdi size Gaziantep yöresinden patlıcan kesme tarifi vereceğim. Bazı yörelerde sulu patlıcan veya tava patlıcan da denilebilir. Bulgur pilavı veya pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz. O halde işleme geçelim 👍
Patlıcan Suyu tarifi için öncelikle etimizi küçük küpler halinde kesip tencereye ekleyelim. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip ısıtalım, etimizi güzelce koyalım.
Sos çıkınca tuzu ekleyelim ki suyu çıkınca lezzet gelsin.
Daha sonra soğanı tahta üzerinde küp şeklinde doğrayalım ve pişen etlere ilave edelim, kavuralım.
İçine fıstık ezmesini ekleyip iyice karıştırın.
Diğer yandan patlıcan, domates, biberi küp küp doğrayın ve sarımsakla birlikte ekleyin.
Tuz ve limon tuzu ekleyip 1,5 su bardağı su ekleyip altını açıp naneyi ekleyip pişirelim.
Pişen bezelyeleri de ekleyip altını kapatalım.
Patlıcan Suyu Hazır.
Deneyenlere bol şans, saygı ve sevgilerimle…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]