Patlıcan tatlısını bir kez Eminönü’nde meşhur bir tatlıcıda denemiştim ve tadına hayran kalmıştım. Bu harika tarif için teşekkürler ve sevgiler Sanem hanım.
İçerik Tablosu
patlıcan tarifi malzemeleri
Yarım kilo. Patlıcan
100 gram ceviz
1 yemek kaşığı karanfil
1 kg şeker tuzu
3 su bardağı su
Patlıcan tatlısı tarifi nasıl yapılır?
Öncelikle su ve şeker kaynatılarak şerbet hazırlanır. Şurubu soğumaya bırakın. Patlıcanları dörde bölün ve bol suda haşlayın. Patlıcanlar şişince suyunu süzün ve çıkarın. Patlıcanın içine karanfil ve cevizleri doğrayıp içini doldurun. Patlıcanı şerbetin içine atıp tekrar kaynatıyoruz. Yumuşayıp şerbeti çekince soğumaya bırakın ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]