Patlıcan ve patates ile musakka nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 8 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk yemeği menüsü, musakka yemeği, musakka menüsü, patatesli musakka, patlıcanlı musakka, et yemekleri
Çıkış tarihi: 07-14-2010
4 5 5 1
Sert ve ağır bir yemek gibi görünse de kızartma yağını süzüp, kızartacağınız kıymaya az miktarda sıvı yağ eklerseniz bu ağırlık yarı yarıya azalacaktır. Akşam yemeği için musakka yapmaya karar verirseniz üzerine ayran, cacık veya yoğurt eklemeyi unutmayın. Yanında pilava ne dersiniz? makarna? Başım beladaysa, sanırım spagetti 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Patlıcanlı patatesli musakka tarifi için malzemeler
- 300 gr dana kıyma 3 orta boy patlıcan 2 orta boy patates 1 orta boy soğan 2-3 diş sarımsak 4-5 tatlı yeşil biber 3 büyük domates 1 yemek kaşığı sıvı yağ (patlıcan ve patatesi kızartmak için) karabiber, tuz
Patlıcanlı ve patatesli musakka tarifi nasıl yapılır?
Soğanı soyun ve doğrayın. Sarımsağı ince ince doğrayın, biberi küçük parçalar halinde doğrayın. Domatesleri rendeleyin. Bütün patatesleri, çeşitli patlıcanları soyun ve hepsini halkalar halinde kesin. Önce patatesleri sonra patlıcanları kızartın. Tencereye margarin, doğranmış soğan, biber ve sarımsağı alıp orta ateşte 1-2 dakika kavurun. Ardından kıymayı ekleyin ve suyunu salana kadar kavurun. Kıyma suyunu çekince tuz, karabiber ve domatesi ekleyip orta ateşte domatesler suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin. Patlıcan ve patates karışımını bordoya dizin. Üzerine hazırladığınız kıymayı yayın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]