Türk mutfağında güveç yemekleri genellikle farklı malzemelerle hazırlanır. Genelde etle hazırlanan çorbalar deniz ürünleriyle de çok yakışıyor. Bazen mantar gibi lezzetli ve doyurucu bir meze hazırlıyoruz. Ancak, sunacağımız tarifte hiçbir şey yok! Ayrıca etle dolu ve çok doymuşlar.
Sebze ve etli yahniler hemen hemen her yörede aynı şekilde hazırlanır. Genelde sebzeler çiğ olarak konur ve pişme süresi biraz daha uzundur. Ancak vereceğimiz tarifte bazı küçük hazırlıklarla daha kısa sürede hazır hale geliyor. Üstelik tadı biraz daha yüksek tutacak çedar peyniri ve kekiği de eklediğinizde hem güzel kokuyor hem de doyurucu oluyor.
Umarız bu Etli Tagine tarifini denediğinizde beğenirsiniz ve sevdiklerinizle paylaşırsınız. Şimdi eğlenelim.
Dersler
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 soğan
- 2 kırmızı biber
- 2 yeşil biber
- 2 domates
- 2 patlıcan
- 2 patates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
en iyi malzemeler
- rendelenmiş çedar peyniri
- zaatar
yapılışı
Önce kıymayı haşlayın. Haşlanmış etin suyunu süzün ve daha sonra kullanmak üzere başka bir kaba aktarın.
Bu arada patatesleri ve patlıcanı irice doğrayın ve kızartın.
Yağı bir tavada ısıtın ve doğranmış soğanları rengi değişene kadar kızartın. Ardından eti ilave ediyoruz. Biraz kavrulduktan sonra iri doğranmış biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından salça, yemeklik doğranmış domates ve baharatları ekleyip karıştırın. Son olarak patlıcan ve patatesleri ekleyin. Üzerine 1 su bardağı suyu ekleyin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra ateşten alın.
Hazırlanan yemeği bölünmüş güveç kaplarına bölün. Üzerini pişirme kağıdı ile örtün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Sürenin sonunda üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve 5 dakika daha pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine kekik serperek servis yapın.