Patlıcanlı Pirinç Pilavı – En Sevdiğim Yemek

Patlıcanlı Pirinç Tarifi için,

Pirinç ılık suda ıslatılır ve bir saat bekletilir.

Patlıcan ve kırmızı biber küp şeklinde doğranır ve yağda kızartılır.

Doğranmış soğanlar zeytinyağında kavrulur.

Domates ve domatesi ekleyin.

Pirinç süzülür ve yıkanır.

Tencereye alınır, su, tuz, tereyağı eklenir, kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişirilir.

Közlenen patlıcan ve biberler pilavın üzerine dökülür.

Kağıt havluyla örtün.

15-20 dk. istirahat etti. Daha sonra bir havlu ile yavaşça ezilmemesine dikkat edilerek karıştırılır ve servis edilir.

Not: Bu pirinç yazın soğuk yenebilir ancak tereyağı kullanmayın. Zeytinyağı miktarını artırmamız gerekiyor.

Patlıcanlı Pirinç Pilavı hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın