Pavlova

Pavlova tarifi malzemeleri

  • ️ 6 yumurta akı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • – 3 çay kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı sirke
  • ️ 1 krem ​​köşe
  • 200 gram çilek

️ üzerine serpin

  • pudra şekeri, pudra şekeri

Pavlova tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle yumurta aklarını karıştırdığımız kaseye alalım.
  2. İki su bardağı şekeri azar azar ekleyerek mikseri başlatalım.
  3. Şeker taneciklerinin yok olup macun haline gelmesi için şekeri tek tek ekleyip yumurta beyazına yedirmemiz gerekiyor (şeker hilesi budur).
  4. Bu arada fırını 150 dereceye ısıtın.
  5. Kasemize nişasta ve sirkeyi ekleyip tekrar çırpmaya devam ediyoruz.
  6. Mikserin ucundaki tel üzerinde karışım sakız kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin.
  7. Fırın tepsimize yağlı kağıt koyuyoruz.
  8. Ortasına karışımı dökün ve fazla bastırmadan ortasını biraz açıp kenarları yüksek kalacak şekilde bir kaşık yardımıyla kaldırarak kenarlarını oluşturuyoruz.
  9. Fırını 150 dereceden 120 dereceye yükseltip tepsiyi fırına veriyoruz.
  10. İlk saatte 120 derecede, yarım saatte 100 derecede pişirin.
  11. Pişen pavlovayı hemen çıkarmıyoruz, fırın kapağına bir şey bastırıp açık bırakıyoruz ve yarım saat kadar içeride soğutuyoruz.
  12. Soğuduktan sonra çıkartıyoruz.
  13. Soğuyan kremayı tekrar mikserle çırpıyoruz ve Pavlova’nın içi boş olan kısmına döküyoruz.
  14. Çilekleri temizleyip istediğimiz gibi düzenliyoruz.
  15. Pudra şekeri ile süsleyip servis yapın.
  16. Çilekler meyve olarak harika görünürler ama şeftali, portakal, kivi, ananas ve kırmızı erik gibi meyvelerle de harika giderler.

Resimlerle Pavlova tarifi

  • tatlı tarifi
  • fırın tarifleri
  • kek tarifleri
  • Pavlova
  • dış görünüş
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Tablacı .Şambali Tatlısı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın