medyauzmani.com

Pazar Kahvaltısı İçin Mısır Unlu ve Karışık Otlu Börekler – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Gün içinde küçüğüm sayesinde işten işe gidiyoruz 🙂 Ev keşfinin benim gibi hem çalışıp hem de kitabını hazırlayan biri için yeni yürümeye başlayan çocuklar için neler yapabileceğini tahmin edebilirsiniz.

Kitap dışı blogumu da güncel tutmak için inanılmaz bir çaba harcıyorum. Çünkü kızınız uyuduktan sonra bilgisayarım çalışmaya başlıyor ve saatlerce sürüyor. Neyse şimdiye kadar bana ne kolay geldi 🙂 Zaten böyle daha tatlı ve kolay olsa değmezdi (yazar burada rahatlıyor :))

Tarifimize gelince, bu hafta yaptığım bir diğer pratik ve lezzetli tarif ise mısır unu ve otlarla güçlendirilmiş börek. İçindeki yeşilliklerin hepsini kullanın derim ama dilerseniz taze soğanı da misafirleriniz için kullanabilirsiniz.

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Eksiksiz Bir Pazar Kahvaltısı İçin Karışık ve Otlu Mısır Unlu Börek Malzemeleri

    1 yumurta (sarısının beyazı) 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı mısır unu 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu ½ çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı kıyılmış dereotu, nane Taze, maydanoz, taze soğan karışımı

için:

    beyaz peynir cheddar peyniri

yukarı:

    susam çörek otu

Tam bir Pazar kahvaltısı için mısır unlu ve karışık otlu börekler nasıl yapılır?

Yumurta aklarını karıştırma kabına alıp yoğurt, tereyağı ve sıvı yağ ile karıştırın. Mısır unu, tuz, iki su bardağı un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlayın. İnce kıyılmış yeşillikleri ekleyin, gerekirse kalan unu ekleyin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Hamuru bastırın, düzleştirin ve bir parça peynirle örtün. Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu, susam ve tohum serpin. 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın