Pelmeni Tarifi için,
Unumuzu bir kaba alıp ortasını açalım.
Yumurtayı ve tuzu ekleyip yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım.
Azar azar su ekleyip yoğuralım.
Orta sertlikte bir hamur alalım.
20 dakika sonra dinlenelim.
Kurulum için soğanı çok iyi doğrayalım, kıyılmış soğanı kıymanın üzerine ilave edelim, karabiber, karabiber ve tuzu ekleyip iyice karıştıralım, hazırız.
Dinlenen hamurumuzu 4 parçaya ayırıp açalım, bir çay bardağı yardımıyla hamuru keselim, iç malzemesini koyup yapalım, bu şekilde beze yapalım.
Geniş bir tencereye su doldurup tuz ve sıvı yağı ekleyerek kaynatalım.
Mantıyı sıcak suda 15 dakika kadar ekleyelim.Ara sıra kontrol edene kadar (hamurun inceliğine göre değişebilir) pişirelim pişen mantınızı servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağını dökelim.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]