Eskiden şirkette öğle yemeği için gün aşırı sipariş ettiğim ve tadını beğendiğim enfes bir makarna ve son olarak evde kendi yaptığım lezzetli bir makarna… Arabiata arasında…
Penne Fina’nın muadili Kalem Makarna’dır. Arrabbiata sosunun hafif baharatlı doğası, makarna seven vücudunuzun tüm tabağı hızla temizlemesine neden olur.
Yerinde ve tadında acı sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif. Tabii ki orijinal tarifte acı biber kullanılıyor, ancak bize özgü yeşil biberler yeterli.
Aşk…
İçerik Tablosu
Penne Arabiata Tarifi İçin Malzemeler (Arabiata Sos)
1 paket Benny McCarna
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 küçük soğan
1 acı biber veya 2 çay kaşığı acı biber
4 domates
2 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
10 yaprak taze fesleğen, nane veya maydanoz
tuz biber
Rendelenmiş parmesan veya çedar peyniri
Penne Arabiata (Arabiata sosu) nasıl yapılır?
1- Soğanı ince ince kıyın, sarımsağı ince ince kıyın. Domatesleri rendeleyin.
2- Acı biberi uzunlamasına ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın ve ince ince doğrayın. Kullanacağınız fesleğen veya naneyi ince ince kıyın.
3- Tavaya zeytinyağını alıp soğan ve sarımsağı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
4- Rendelenmiş domatesleri ve siyah zeytinleri tavaya alıp tuz ve karabiberle tatlandırın.
5- Orta ateşte sos suyunu çekip ocaktan alana kadar pişirin.
6- Makarnayı hafif lezzetli bir kıvam alana kadar haşlayıp süzün. Hazırlanan sos ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]