Sivas yöresinin en lezzetli çorbasını getirdim ::) Peskutan harika bir şey. Sivas ve yörelerinde yapılıyor bu çorbayı kışın çok yiyoruz diyebilirim.
Peskutan yoğurdu acı ve sert hale getirmek için pişirme yöntemidir. sıcak iç
Sivas Yöresi Peskutan Çorbası tarifi için önce peskutanımızı, doğranmış ve mercimeklerimizi tencereye alıp karıştırıp suyunu ilave ediyoruz.
Etimizi ve kemiklerimizi ocağa alıp güveçten ayrılana kadar pişiriyoruz (karıştırarak pişirmemize gerek yok pestukan çürümez, (eğer süzme yoğurt kullanırsanız) Karıştırın) kaynayana kadar)
Çok karanlıksa, daha fazla su ekleyin.
Tereyağı ve naneyi bir tavada ısıtıp üzerlerine döküyoruz.
Sivas yöresinden nefis, şifalı peskutan çorbamız hazır!
Şifa için en iyi dileklerimle.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]