Pesto pizza – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Cuma günü yazmaya böyle başladım 🙂

“Bugün gerçekten evime taşınmışım gibi hissettim. Anadolu yakasının lezzetini unutmuştum. Gündüzleri çalıştığım yerlere yürüyerek giderdim. Sırtımda sırt çantam olması yeterliydi. Dışarıdan yavaş ama çok keyifli yürüdüm.” ev perdeciye (Salon için sade tül ve perde yaparım), perdeciden cuma pazarına, pazardan nakliyeciye.

Günün sonlarına doğru eve giderken fırına uğradım ve biraz ekmek hamuru aldım. Bugün size Nigel’in makarna tarifini verecektim ama fırından çıkarken pratik bir tarif yapmaya karar verdim. Pesto, parmesan ve domates sosumuz bol ve daha önce de anlattığım gibi 2-3 farklı şekilde değerlendirebiliriz diye düşünüyorum.”

Aynı tarifi bugünün, pazartesinin ve dün akşamın ekmek hamuru dışında ekmek makinesinde yoğurduğum pizza hamuruyla denedim. Her iki denemede de sonuç harika oldu.

Ekmek hamuru ile denemek isterseniz fırından iki parça ekmek almanız yeterli. Ekmek makinasında yoğuracağınız hamur yaklaşık 1,5 saat sürüyor ama çıkan hamur ipek gibi oluyor. Ekmek makinemi soranlara daha önce böyle bir yazı hazırlamıştım.

Pesto sos tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Aşk…

Pestolu pizza tarifi için malzemeler

    1 su bardağı pesto sos 10 adet çeri domates 1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri 1 çay bardağı zeytinyağı

Bir kilo pizza hamuru için:

    1,5 yemek kaşığı zeytinyağı 320 ml. su 2 tatlı kaşığı tuz 640 gr. un 1,5 çay kaşığı maya

Pestolu pizza tarifi nasıl yapılır?

Sırasıyla zeytinyağı, su, tuz, un ve mayayı ekmek yapma makinesi bölmesine yerleştirin. Milföy veya pizza hamuru programını seçerek makineyi çalıştırın. Yoğurma ve mayalanma işlemi bittiğinde hamuru 4 eşit parçaya bölün. Bir fırın tepsisini veya 30 cm’lik bir kızartma tavasını zeytinyağı ile yağlayın. Bölünen hamurdan bezeyi tepsiye veya tavaya elinizle yayın. Pesto sosu, çeri domates dilimleri ve rendelenmiş Parmesan peyniri serpin. Son olarak üzerine biraz zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Kalan üç hamura da aynısını yapın. Sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın