Çoğumuz, özellikle meslektaşlarım, bu bisküvili pastayı çok iyi hatırlıyoruz, anneler komşuyu çaya çağırdığında ya da “Anne Bayaa” diye bağırdığımızda, biz anlayamadan bir dilim pişirirlerdi. Nefis pastaları mutluluk ve sürpriz karışımıyla mahvederdik tabi…
Bugün bol bol tatlı yeme isteğimin yanı sıra nostalji ve çocukluğuma dönüş istedim. İşte Minik Nellie’nin Buzlu Pastamız karşınızda 🙂 Herkese kucak dolusu sevgiler…
Petipur Makarna
İçerik Tablosu
Petipur Kek Tarifi İçin Malzemeler
1 adet sade Petitbur bisküvi paketi
1 kutu petibör bisküvi ve çikolata
1 paket çikolatalı puding
3,5 su bardağı süt
Çikolata sosu hazırlamak için:
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı
3-4 yemek kaşığı kakao
Yarım kutu vanilya
2,5 su bardağı süt
Dekore etmek:
Taze veya dondurulmuş meyve
petipur kek tarifi nasıl yapılır?
1- 3,5 su bardağı süt ile muhallebiyi kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Kare bir oyuğa önce pudra şekeri serpin ki kurabiye tabanları ıslanınca yapışmasın.
2- Üzerine bir sıra sade petitipoo dizip üzerine biraz muhallebi dökün ve bisküvilerin üzerine yayın. Her kat için aynı işlemi uygulayın ve iki kat sade ve iki kat kakao ile tüm kurabiyeler bitene kadar devam edin.
3- Kalan muhallebiyi bisküvilerin üzerine güzelce yayın, üzerini streç filmle kapatın ve buzdolabına kaldırın.
Çikolata sosunun yapılışı:
1- Tüm sos malzemelerini soğukken tencereye alıp krema kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.
2- Servisten hemen önce süzgeçle Türk kahvesi serpip üzerine çikolata sosunu dökün ve meyvelerle süsleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]