Haftanın son gününden herkese selamlar.
Bu haftayı marketten aldığım küçük bir kabakla bitirmeye karar verdim 🙂 Aslında marketlerin sebze reyonlarında dolaşmayı sevenlerin de dikkatini çekmiştir diye düşünüyorum. Genellikle kabak veya patlıcan gibi genç sebzeler bulunur. O kadar tatlılar ki çiğ yiyebilirsiniz 🙂
Takip edenler daha önce hazırladığınız beşamel soslu fırında kabak yemeğini hatırlayacaklar ama unuttularsa vesile ile hatırlatalım 🙂 Minik kabakta fazla yer olmadığı için basitçe hazırlayabilirsiniz. peynir havanda hızlı bir ısırık.
Kabak ve peyniri bir arada çok seviyorum. Yağsızdır ve çok hafiftir. Yanına tam buğday makarna koyarsanız değmez 🙂
Ben fırından çıktıktan hemen sonra kabakların üzerine zeytinyağı gezdiriyorum ki biraz daha çıtır olsunlar ama siz dilerseniz peynirli harç koyup, kabaklar pişmeden önce üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Bu tarifi iç harcını arttırarak orta boy kabak ile de yapabilirsiniz.
Hoşgeldiniz
Dersler:
- 50 gr beyaz peynir 50 gr kaşar peyniri 6 küçük kabak 1 yumurta 1 küçük tutam dereotu 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kabak haşlamak için:
İçerik Tablosu
Fırında Peynirli Mini Kabak tarifi nasıl yapılır?
Kabağı yıkayın ve uzunlamasına ikiye bölün. Ayırdığınız kabakların iç kısımlarından bir kaşık yardımıyla çekirdeklerini çıkarın. Kabağı tuz ilave ettiğiniz bol suda 2-3 dakika haşlayın. Haşlanan kabakları suyunu süzmesi için kenara alın. Beyaz peynir ve çedar peynirini rendeleyin. Bir yumurtayı kırıyoruz, kıyılmış dereotu ekleyip karıştırıyoruz. Kabakları fırın tepsisine dizin ve hazırladığınız harcı kabakların üzerine yayın. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika kabaklar kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan kabakların üzerine zeytinyağı gezdirip sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]