Merhaba sevgili arkadaşım,
Tatillerde biraz abartıyoruz demiştim 🙂 Evle deniz arasında gidip geldiğimiz ve yurt dışından bir şey almak istemediğimiz için bazı akşamlar kahvaltılık hamur yoğurup yaptım.
Tabi akşam olduğu için evde ne varsa karıştırıp kullandım 🙂 İçi için dolapta kırılmış beyaz peynir ve dil peynirini karıştırdım.
Tel peynir kaşar gibi eriyor, bu yüzden işime yaradığını düşünüyorum. Çörek otu serptim, sonra tanelerini gördüm 🙂 Onu da çıkaralım derken çay ve sadece poğaça ile kahvaltı yapılır kıvamına geldi diye düşündüm.
Bu tarifte diğer hamur işleri gibi olduğu için fazladan bir adım atma gereği duymadım. Her halükarda gece çekilen fotoğraflar bir yaz mutfağında pek iyi değil.
Oluşum süreci aşağıdaki videodaki ile aynıdır.
Yakında youtube kanalımda pankek tarifini paylaşacağım. Takip etmeyi unutmayın.
Ayrıca yemek tariflerinizi benimle instagramda paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Peynirli temel pasta tarifi malzemeleri
- 1 yumurta 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı tereyağı 2 çay bardağı yoğurt 1 paket instant maya 1 tatlı kaşığı tuz 1,5 çay kaşığı toz şeker 5,5 su bardağı un
Temel peynirli börek tarifi nasıl yapılır?
Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. (hamurda beyaz, üstte yumurta sarısı). Yumurta aklarını, yoğurdu, zeytinyağını ve oda sıcaklığındaki tereyağını bir karıştırma kabına alıp elinizle iyice karıştırın. 4 su bardağı un, maya, toz şeker ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. Kalan 1,5 su bardağı unu kıvamına göre ekleyip hamur toparlanana kadar yoğurun. Hamuru 30 dakika dinlendirin, mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Hamura elinizle bastırın, ortasına peynir koyup kapatın. Pişerken açılmaması için kenarlarını bastırın. Yağlanmış tepsiye 3-4 cm kalınlığında dizin. En üste yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. 180 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]