medyauzmani.com

Domates Soslu Közlenmiş Patlıcan – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

En iyi domates zamanları için en sevdiğim tarifler her zaman Hint turşusu ile sote edilir. Kızarmış patlıcan favorilerimden biridir. Bence domates sosu yoksa sarımsaklı yoğurt yoksa közlenmiş patlıcanın tadı yok.

Domates sosu tarifimdeki sirke, sosun lezzetini doruklara çıkarıyor. Hani çok lezzetli kayınvalide soslu patates kızartmasının sırrı da bu ya 🙂 Tabii biraz şeker var ama zamanında domatesle tatlandırırsanız buna gerek yok. Ayrıca salça kullanmanıza gerek yok.

Patlıcanı tavada değil de sadece kızartacaksam mutlaka küp küp doğrarım. Ayıkladığınız patlıcanları uzunlamasına 4 parçaya ayırdıktan sonra iri küpler halinde doğramanız yeterli.

Ayrıca tuzlu suda bekletmek ağrılarını giderecek ve daha az yağlı olmalarını sağlayacaktır. Yine bol, derin, kızgın yağda kızartmalısınız ki daha az yağ çeksinler.

Ayrıca sosun mutfak sırrını da vereyim 🙂 Domates sosu sıvı yağ kullanmak yerine 2 yemek kaşığı kızartma yağı eklerseniz daha lezzetli olur.

Aşk…

Domates soslu kızarmış patlıcan malzemeleri

    5 adet orta boy patlıcan 1,5 lt su Kızartmak için tuz sıvı yağ

Domates sosu hazırlamak için:

    4 adet orta boy domates 3 diş sarımsak Tuz Karabiber 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı sirke 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Domates sosunda kızarmış patlıcan nasıl yapılır?

Patlıcanı soyun, uzunlamasına ikiye bölün, yarımları tekrar uzunlamasına ikiye bölün ve küpler halinde kesin. 1,5 litre suya tuz ekleyin ve doğranmış patlıcanı içinde 15-20 dakika bekletin. Sudan çıkardığınız patlıcanı süzün ve kağıt havlu üzerine kurulayın. Bir tavada bol sıvı yağı kızdırın ve tekrar kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını alın. Domateslerin kabuklarını soyun, tavla zarı büyüklüğünde küpler halinde kesin veya rendeleyin. Sarımsağı ince ince doğrayın. Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup kızdırın, sarımsak ve domatesleri tavaya ekleyin. Tuz, karabiber, şeker ve sirkeyi ekleyip 10 dakika suyunu çekene kadar soteleyin. Servis tabağına aldığınız patlıcanların üzerine acı sosu gezdirin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın