Hani ayrıydık bu aralar, hani Ramazan’ın şiddeti… Okuldan sonra halletmem gereken fotoğrafçılık işim olunca gece gündüz yine karıştı.
Okuldan eve koşar, zor yemekler yaparım ve çekime başlarım. Aşçılık okulu için çok faydalı olduğunu düşündüğüm 1-2 konu hazırladım. Yakında yayınlayacağım.
Peynirli patates topları kısa sürede hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tariftir. Evde sebzelerle tatlandırılabilir. Kahvaltı veya akşam yemeği için meze olarak servis edilebilir.
Aşk…
Dersler:
- 4 yemek kaşığı labne 2 orta boy patates 2-3 sap yeşil soğan dereotu tuz
renklendirme için:
- Kuru nane kırmızı biber gevreği
İçerik Tablosu
Peynirli patates topları tarifi nasıl yapılır?
Patatesleri yıkayın ve yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup derin bir kaba alın. Patateslerin üzerine labne peynirini ve istenilen miktarda tuzu ekleyip topaklanmaması için ezin. Dereotu ve yeşil soğanı ince ince doğrayın ve patates püresine ekleyin. Labne, patates ve sebzeleri iyice karıştırın. 15-20 dakika buzdolabında beklettiğiniz püreden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp üzerine pul biber ve nane serpin. Ayakları soğuk.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]