medyauzmani.com

Peynirli profiterol – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Tatlı olarak hep profiterol tariflerimi sizlerle paylaşmışımdır ama bu küçük toplar ve milföy de bir harika 🙂

Her zaman söylediğim gibi, profiterol ve ekler yapmak aslında çok basit. Önemli olan ölçülere ve pişme süresine uymaktır.

Profiterol ve takviyelerin ortak noktası nedir? Her ikisi de porsiyonlandıktan sonra tencerede ve fırında pişirilen choux yani su hamurundan yapılır. Bu hamurun temel bileşenleri açıkça tanımlanmıştır. Un, su, tereyağı, tuz ve yumurta. Yani bu kadar kabaran bir hamura ne maya ne de kabartma tozu eklenmez.

En önemli nokta, yumurtaları eklerken tutarlılıktır. Hamur toparlandıktan sonra yumurtaları eklerken dikkatli olmak gerekiyor. Orta boy değil de büyük bir yumurtanız varsa yumurta sayısını 1 azaltabilirsiniz. Hamur çok katı ve çok cıvık olmamalı. Sıkıldığında dağılmayan, gevşemeyen, dağılmayan bir hamur olmalıdır.

Tariflerimde her evde bulunan standart 200 ml’lik bir bardak su kullanıyorum. Bu kapta ortalama 115 gram un bulunmaktadır. Bu yüzden ölçülerinizi buna göre ayarladığınızdan emin olun. Yuvarlak bir yumurtanın büyüklüğü ortalama 55-60 gram arasında değişmektedir.

Aşk…

Peynirli profiterol tarifi için malzemeler

• 1 su bardağı un
• 1 bardak su
• 100 gram tereyağı
• 4 orta boy yumurta

Krem peynir hazırlamak için:

• Bir paket labne peyniri
• Yarım paket süzme peynir
• 10-15 yaprak fesleğen

Profiterol peynir tarifi nasıl yapılır?

1. Orta boy çelik bir tencereye su ve tereyağını alıp kısık ateşte su kaynayıp yağ eriyene kadar pişirin.
2. Kaynayan suya unu ekleyin ve bir kaşık yardımıyla hamuru karıştırmaya başlayın.
3. Hamur bir araya geldiğinde düzleştirin ve 2 dakika daha pişmesine izin verin.
4. İyice yoğrulan hamurları ocaktan alıyoruz. İlk ısıyı elde etmek için bu şekilde bir dakika daha karıştırın.
5. Ilık hamuru mikserin haznesine alın, yumurtaları teker teker ekleyerek düşük devirde karıştırın.
6. Tüm yumurtalar bittiğinde ve yumuşak ama dağılmayan bir hamur elde ettiğinizde kremayı sıkma torbasına doldurun.
7. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye ceviz büyüklüğünden biraz az olacak şekilde yaklaşık 3 cm aralıklarla sıkın.
8. Önceden 220 derecede ısıtılmış fırında 8 dakika pişirin. Fırın sıcaklığını 180 dereceye düşürün ve 14 dakika daha pişirin.
9. Pişirme süresi sonunda fırını kapatıp kapağını açın ve profiterolleri çıkarmadan 10 dakika dinlendirin.
10. Fırından çıkan profiterolleri 1 saat oda sıcaklığında dinlendirin. Kreması için peyniri blenderdan alıp fesleğen yapraklarını ekleyip yapraklar parçalanana kadar karıştırıyoruz.
11. Sıktığınız krema topunun üzerine hazırladığınız krem ​​peyniri alıp ortadan ikiye böldüğünüz profiterollerin içine sıkıp servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın