Buzlu kış sabahına rağmen içinizi ısıtacak bir kahvaltılık tarifi. Sabah çok erken kalktığımda kahvaltıyı atlamak istemiyorsam kendime küçük tarifler deniyorum. Aslında bu tarifi sadece kahvaltıda kullanmak ayıp olur. Mezeleri tamamlayın ve tedavi edin.
Bu arada 8 Mart Salı günü (yani yarın) Rengarenk Kırmızı dergisi etkinliğinde “Nasıl her şeyi bırakıp blog yazmaya başladığımı ve bu yolda blogumu nasıl geliştirdiğimi” anlatacağım. Palladium Alışveriş Merkezi’nde gerçekleşecek. 14.00-15:00 arası beklerim 🙂
Aşk..
İçerik Tablosu
Peynirli ve Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 dilim geleneksel beyaz ekmek (dilimlenmiş) 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 orta boy domates 3-4 kokteyl zeytin 1 sap yeşil soğan 1 diş sarımsak Zeytinyağı İsteğe göre közlenmiş kırmızı biber
Peynirli ve sarımsaklı ekmek tarifi nasıl yapılır?
Ekmek dilimlerini ve fırın tepsisini yan yana yerleştirin. Sarımsağı rendeleyin, zeytinyağı ile karıştırın ve karışımı ekmeğin üzerine yayın. Ekmeğin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Domatesleri, zeytinleri ve yeşil soğanları ince ince doğrayın. Kaşar peynirinin üzerine domates dilimleri, yeşil soğan ve zeytin serpin. Önceden ısıtılmış 200°C fırında kaşar peynirleri kızarana kadar (5-6 dakika) pişirin. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]