Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugünün tarifi, bugünlerde sıkça sipariş aldığım çedar peynirli simit. Bu simit için, yapısını ve dokusunu çok sevdiğim ev yapımı simitlerime hazırladığım hamurları kullandım.
İçine cheddar peyniri eklendiğinden çok lezzetli ve yumuşacık oluyor. Özellikle kahvaltıda efsane oluyor 🙂 Dikkat edilmesi gereken en önemli şey mayalanma. Hamur mayalandığında iki katına çıkması gerekir. Ev biraz soğuksa hamurun üzerini streç filmle kapatıp 40 dereceye ayarladığınız fırında en az 25 dakika mayalanmaya bırakmalısınız.
Çay tabağının boyutu pişirme için yeterlidir. Mühürledikten sonra rulo yaparak uzatıyorsunuz ve tepsi mayalanınca biraz daha büyütüyorsunuz. Dilerseniz tadına bakmak için biraz mahlab ekleyebilirsiniz.
Tarifin video açıklaması:
Aşk…
İçerik Tablosu
Peynirli ekmek tarifi malzemeleri
- 1 su bardağı ılık su 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 1 yaş maya 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı sirke 4 su bardağı un + ½ çay bardağı un
içeri:
Ekstralar için:
- Bir su bardağı susam ve yarım su bardağı pekmez + yarım su bardağı su karışımı
Kaşarlı ekmek tarifi nasıl yapılır?
Yaş mayayı 1 su bardağı ılık suda ezip 5 dakika bekletin. 3 su bardağı unu derin bir yoğurma kabına alın. Maya, süt ve yağı ekleyerek yoğurun. Tuz, şeker, sirke ve bir bardak daha unu ekleyip yoğurmaya devam edin. (Duruma göre yarım çay bardağı un ekliyoruz) Hamuru toparlayıp üzerini bir bezle kapatıyoruz. Ilık bir yerde 30 dakika bekletin (mutfak soğuksa fırını 40 dereceye ayarlayın ve 25 dakika mayalanmaya bırakın.) Ekşi mayayı mandalina büyüklüğünde toplara ayırın. Bezeyi hafif unlanmış tezgahta çay bardağı büyüklüğünde açın. Ortasına iki parça kaşar peyniri koyup kapatıyoruz. Hazırladığınız simitleri önce pekmezli sonra susamlı suya batırın. Hazırladığınız yağlı kağıt serili fırın tepsisine 3-4 cm aralıklarla dizin. Tepside 15 dakika daha mayalanmaya bırakın. Tepside mayalanması biten kekin üzerine bir bıçak yardımıyla çentikler veya çukurlar açın. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]