Peynirli Taze Sarımsaklı Ekmek – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Günün lezzeti çok sevdiğim ve bayat ekmekleri değerlendirmek için sıklıkla kullandığım pratik bir tarif. Evimize misafir geldiğinde özellikle akşam yemeğinde balık olduğu zaman nedense sık sık ekmek alıyorum. Balıktan çok salata ve ekmek gözümü doldurduğu için herhalde 🙂

Geçen hafta sonu yine misafirimiz vardı ve yine somun ekmek, mısır ekmeği ve baget gibi farklı ekmek çeşitleri aldım 🙂 Neyse ekmek çok olunca küçük somunu bir poşete koyup koydum. bu arada buzdolabında bayat ekmekleri dilimleyip kızartmayı severim 🙂

Bugün mahalle pazarında taze sarımsak ve kekik görünce dayanamayıp hemen bir demet aldım. Eve varır varmaz, daha market arabasını tamamen boşaltmadan kendimi mutfağa attım ve alelacele bir somun ekmek hazırladım.

Bu tarifi ister taze ister bayat ekmekle yapabilirsiniz. Bir gün önceden veya sabah hazırlayıp sofraya oturmadan 10 dakika önce fırına vermeniz yeterli.

Bir kez denedikten sonra evinizde sürekli pişmeye başlayacak 🙂

Videolu açıklama:

Aşk…

Taze Sarımsaklı Peynirli Ekmek Tarifi Malzemeler

    1 küçük somun ekmek 200 gram taze kaşar peyniri 2 sap taze sarımsak 3-4 sap taze kekik Zeytinyağı

Peynir tarifi ile taze sarımsaklı ekmek nasıl yapılır?

Ekmeğin tamamını 2 inçlik artışlarla dilimleyin, böylece dibe tam olarak ulaşmaz. Daha sonra sola çevirin ve tekrar 2 cm aralıklarla kareler oluşturacak şekilde kesin. Sarımsakları ince ince doğrayın ve taze kekik yapraklarını saplarından ayırın. Kaşar peynirini rendeleyin ve kenara alın. Ekmek dilimlerinin üzerine ve dilimlerin üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz. İnce kıyılmış sarımsak ve kekiği dilimlerin arasına paylaştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini de elinizle aynı şekilde dilimlere ayırın. Kalan sarımsak ve kekiği ekmeğin üzerine dökün, ardından üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kaşar peyniri tamamen eriyene kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın