Dün 1 saat arayla 2 farklı proje toplantısına katılarak rekorumu kırdım sanırım 🙂 Sabah çok erken saatlerde başlayan koşuşturma akşam geç saatlere kadar devam etti. Bu arada yediğim her şey (Nakleyman’da yediğim köfte hariç) o kadar özensizdi ki, öğle yemeği bile yemek istemedim.
Çok meşgulsen hadi diyebilirsin, sonra haklısın diyebilirsin ama proje daha başlamadı demiyorum, sadece bekle diyorum 🙂 Belki yapabiliriz birlikte bir şeyler yapma fırsatı bulun!
Her neyse, dünün acısını hafifletmek için bu sabah kendime dikkatli bir kahvaltı hazırlamaya karar verdim. Kahvaltımı o kadar beğendim ki, yerken önce fotoğrafını çekip sizinle paylaşayım dedim.
Tabi siz bu satırları okurken ben son anda ortaya çıkan bir iş yüzünden kendimi yollara atacağım. Bu yüzden onu kestim ve öptüm!
Aşk…
İçerik Tablosu
Peynirli ve biberli yumurtalı krep tarifi için malzemeler
Krep için:
- 1 yumurta 1 çay bardağı süt ½ su bardağı un 1 tutam tuz Tavayı yağlamak için 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Peynirli ve sucuklu yumurtalar için:
- 4 yumurta 1 kırmızı dolmalık biber 1 yeşil dolmalık biber 2 kibrit kutusu büyüklüğünde peynir 1 yemek kaşığı zeytinyağı karabiber
Peynirli ve biberli yumurtalı krep nasıl yapılır, tarifi?
Pankek malzemelerini derin bir kapta püre kaybolana kadar çırpın. Yağı kızdırın, tavayı kızdırın ve pankek hamurundan 1 kepçe dökün. Krepin kenarları koyulaşmaya ve üzerlerinde küçük gözenekler oluşmaya başlayınca diğer tarafına çevirin. Diğer tarafı da bitince geniş bir tabağa alın ve ikinci krep için de aynısını yapın. Biberleri yıkayın, çekirdeklerini çıkarın ve ince ince doğrayın. Pankekleri yaptığınız tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve biberleri kızartın. Püre haline getirilmiş beyaz peyniri ve 4 adet yumurtayı biberlerin üzerine ekleyip karıştırarak pişirin. Yumurta istenilen kıvama gelince pankekin ortasına yarısını alıp resimdeki gibi kenarlarını katlayın. Diğer krepi de aynı şekilde servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]