Pide böreği – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Mayasız tarifler deneniyor ve ben en çok onları seviyorum çünkü hazırlaması çok az sürüyor. Bizim evde çok sevilen bu pankekleri sabah 15 dakikada yaptım. Daha önce instagram hikayemde paylaşmıştım ama akşam olduğu için fotoğraf çekip blogda paylaşamadım.

Bu tarifi hazırlarken ekmek veya diğer pide hamurlarında olduğu gibi hafif kıvamlı bir kıvama sahip olması çok önemlidir. Sert olursa ekmek sert olur ve kabarmaz. Bu nedenle tezgahı iyice unlayın ve ele yapışan hamurları un tezgahında toplayın. Dinlenmenize gerek yok hemen 4 parçaya bölebilirsiniz.

Dolgu için konserve dana eti ve rozbif ya da benim yaptığım gibi kaşar peyniri ve sucuk kullanabilirsiniz. Yemek pişirmek için fırın taşı kullanıyorum. Önceden ısıttığım için aynı taş fırında pişmiş gibi oldu.

Aşk…

Pide böreği tarifi için malzemeler

Pide hamurunu hazırlamak için:

    1 su bardağı süt 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi 1 tepeleme yemek kaşığı toz şeker 2 tatlı kaşığı tuz

Dahili ücretler:

    Kızarmış dana kıyma, soğan, sosis ve taze cheddar peyniri ile

kenarlar için:

Mayalı börek pide tarifi nasıl yapılır?

2 su bardağı unu yoğurma kabına, 1 su bardağı sütü yoğurma kabına alın. Tuz, şeker, kabartma tozu ve zeytinyağı ekleyin. Un ve sirkeyi ekleyip yoğurun. Toplanan hamuru unlanmış tezgaha alıp bir dakika daha yoğurup 4-5 eşit parçaya bölüyoruz. Bezeleri un serpilmiş tezgahta merdane yardımıyla açın. Harcı içine paylaştırın, kenarlarını kapatın ve yumurta sarısını sürün. Pişirme yapacağınız tepsiyi fırında ısıtın. Ekmeği sıcak tepsiye yerleştirin. Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında alt ve kenarları kızarana kadar pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın