Beyaz peyniri bir çatalla atın ve çedar peynirini çırpın.
Hadi neler yapabileceğinize bir göz atalım. Dilerseniz maydanoz da ekleyebilirsiniz.
İki yaprak baklava yufkasını alıp yere yayalım.
Tüm hamurun üzerine biraz peynir serpelim.
Daha sonra hamuru katlayarak toplayalım ve yağlanmış tepsiye yerleştirelim.
Tepsiyi bu şekilde düzenleyip kekleri düzenli olarak yerleştirelim. Tepsi hazır olunca fırını 200°C’ye ısıtalım.
Tepsiyi fırına atmaya başlamadan önce üzerine gerekli olan sosun baharatlarını geniş bir kaba alıp keklerin üzerine iyice yerleşene kadar sosu dökelim daha sonra hiç olmayan yere sosu dökelim. sos ve ardından tepsiyi fırına koyun.
Keklerin altını ve üstünü kızarana kadar pişirdiğinizde tepsiyi fırından alıp üzerini kalın bir bez ya da masa ile örtüp 10 dakika pişirin, dinlendirelim.
Çıtır börek yemek istiyorsanız üzerini örtmeyin. En leziz modelimiz pileli kızarmış kurabiyelerimiz servise hazır.
Böreği dilediğiniz gibi kesip servis edebilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]