medyauzmani.com

Pırasa böreği – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Yine çok yoğun ve eğlenceli günlere girdik 🙂 Cumartesi günü başlayan çanta etkinliğinde 2 tane tarifim var. 3 lezzetli tarif şimdiden bu etkinlikte yerini aldı. Bu tarifler en kısa sürede tarif sahiplerinin isimleri ve linkleri ile Doritos Çantada Kekik blogunda yayınlanacaktır.

Bildiğiniz üzere etkinliğin sonuçları geçen yıl olduğu gibi Tarifler.net.tr barbeküsünde açıklanacak. Katılım 3 günde 120 kişiyi aştı 🙂 O halde yoğun ve eğlenceli bir gün sizi bekliyor 🙂

Fırsat buldukça yeni tarifler deniyorum. Pırasaları zeytinyağında pişirmek için uzun süre dondurucuda beklettiğim pırasalardan lezzetli börekler yaptım.

arpacık turtası

Arpacık soğanlarını ayıklayıp koyduğum için çözülmesini bekleyip doğrayıcıya atmam yeterli oldu. Kısa sürede uygulanabilir pastalar yapmak istiyorsanız bu taktiği denemenizi tavsiye ederim.

arpacık turtası

Pırasa böreği tarifi malzemeleri

    3 yufka 1 yumurta 500 gr pırasa 2 orta boy havuç ½ çay bardağı sıvı yağ 2 su bardağı yoğurt, margarin ve fırın tepsisini yağlamak için tuz

Pırasa böreği tarifi nasıl yapılır?

Pırasaları temizleyip yıkayın. İster ince kıyın ister esterleyin 2-3 parçaya bölün ve rondodan geçirin. Havuçları soyup rendeleyin. Geniş bir tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağı alıp arpacık soğanları ekleyin ve orta ateşte 5-6 dakika soteleyin. Arpacık soğanlar biraz ölünce rendelenmiş havuçları, tuzu ekleyip 2-3 dakika daha soteleyin. (Ocak başında fazla zaman kaybetmemek için havuçları kızartıp 1/2 çay bardağı sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatıyorum. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyorum. ). Soğutmak için pişmiş doldurma. Yoğurtlu börek yapmak için derin bir kapta yoğurt, yumurta ve biraz sıvı yağı karıştırın. Bir fırın tepsisini yağlayın (genellikle katı yağ kullanırım) Bir parça yufkayı taşacak şekilde yayın ve üzerine hazırladığınız yoğurtlu harçtan yumurta fırçası veya çatal yardımıyla fırçalayın. Ayran sosunu yufkanın her katına yayın, arpacık bulamacını fırçayla sürün ve kalan yufka parçalarını üzerine kapatın. Son kata gelince büyük yufkayı da böreğin alt kısmı ile dikkatlice kapatın. Kalan sosu sosun üzerine gezdirin, üzerine çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın