Pırasa-Havuç Çorbası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Hepiniz hoşgeldiniz!

Yoğun bir haftanın daha sonuna geldik. Bitti dersem yalan olmaz.

Sosyal ağlarda takip edenler bilir. 27-29 Ekim’de Kayseri’de, 30 Ekim-1 Kasım’da Konya’da olacağım. Sorduğumda benimle yemek ve mekan önerilerini paylaşan blogumdaki tüm arkadaşlarıma teşekkür etmek istedim 🙂 Öneride bulunmak isterseniz yorum bırakmanız yeterli.

Son durumu da anlattığıma göre artık çorbamıza geçebiliriz. Mevsim sonbahardan kışa kaydı, ben de pırasanın ve havucun lezzetini bulmaya başladım. Daha önce hiç pırasa çorbası pişirmemiş olanlara kesinlikle tavsiye ederim.

Aşk…

Havuç ve Pırasa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

    3 sap pırasa 1 orta boy havuç 1 orta boy patates 1 orta boy soğan 1 litre et suyu (1 litre su + 1 et suyu) gerekirse Daha fazla sıcak su 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz (et suyu kullanılıyorsa gerek yok)

Sosu hazırlamak için:

    İsteğe göre zeytinyağı, kırmızı biber ve kekik

Havuç ve pırasa çorbası tarifi nasıl yapılır?

Arpacıkların sapları beyazsa, sapları kesin. İlk katmanı bıçakla çizerek çıkarın (bu katman genellikle karttır, bu yüzden atabilirsiniz.) Havuç, patates ve soğanları soyun ve arpacık soğanlarla birlikte doğrayın. (Çok dikkatli olmanıza gerek yok ama ne kadar ince olursa o kadar çabuk pişer) Tencereye zeytinyağını alıp tüm malzemeleri ekleyin ve arpacık soğanlar yumuşayıncaya kadar 4-5 dakika soteleyin. hafifçe pembeleşin. Tencereye sıcak su ve et suyunu ekleyin ve kapağı kapalı olarak 13-14 dakika pişirin. Yumuşak sebzeleri bir karıştırıcıya koyarız.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın