Pırasalı Puf Ekmeği – En Sevdiğim Yemek

Pırasalı Puf Böreği tarifi için,

Pırasalar ince ince kıyılır ve bir kaseye alınır.

Tuz dökün ve iyice karıştırın ve yirmi dakika pişirin. Bu nasıl çalışır.

Daha sonra ellerimizle oyuncak bebekler gibi nazikçe karıştırıyoruz.

Peyniri ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.

Fırın tepsimizin tabanı yağlanır.

10 adet milföy merdane ile tezgahta iki parça halinde yuvarlanır ve tepsinin dibine yerleştirilir.

Milföy hamurunun üzerine 2 adet yufka yassı olacak şekilde yerleştirilir.

Tüm sos malzemelerini bir kapta karıştırın. Ve yarısını çarmıha gerdik.

Pırasa karışımını dökün.

Kalan keki pırasaların üzerine koyuyoruz.

İlk olarak orta boy bir bıçakla puf kağıdını kesiyoruz.

Daha sonra muska şeklini veriyoruz. Ve kalan sosu dökün.

Susam ve haşhaş serpip önceden ısıtılmış 150 – 170°C fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Pırasalı Puf Böreği hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın