Pirinç Erişte Pilavı – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Yaklaşık 4 yıl önce pirinç endüstrisi üzerine uzun bir yazı yazmıştım. Sonra temel pirinç tariflerini atlayıp havuç, mantar ve üzüm deyince hep bir şeyler eklerdim.

Ekledim ama nedense en sevdiğim pilav tarifi olan Erişte pilavını unuttum 🙂 Dün uzun bir aradan sonra nefis bir ev yemeği yedim. Şimdi bir lezzet hazırlarken yanına pilav koymam gerektiğini söyledim. Evde lezzetli erişte olduğunu gördüm ve işe koyuldum.

Pirinç eriştesi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta eriştenin kendisidir. Makarna ne çok fazla ne de çok az olmalıdır. Kavurma yapılırken çok fazla veya çok az kavrulmamalıdır. Çünkü biraz kavrulursa beyaz kalır ve pirince lezzetini vermez. Çok fazla kavrulsa bile koyulaşacak ve hatta yanarak pirincin rengini ve tadını bozacaktır.

Bunun için erişteleri tencereye aldığınızda hem suyunun hem de süzülmüş pirincin hazır olması gerekiyor. Özellikle makarnaya su dolduracağım dersem, bıraktığım anda yanma ihtimali var.

Et suyu kullanacaksanız tuzunu mutlaka kontrol edin, et suyu çok tuzlu olduğu için tuz eklemenize gerek olmayabilir.

Aşk…

Dersler:

    2 su bardağı pirinç 3 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 5 yemek kaşığı şehriye 3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu) Tuz

Tel Pirinçli Noodle Tarifi nasıl yapılır?

Pirinci ayıklayın, bir kevgir içine atın ve nişastası bitene kadar 2-3 suda yıkayın. Ilık suda ıslatın, 15 dakika bekletin, tekrar bol su ile yıkayın ve iyice süzün. Tereyağı ve sıvıyağı tavada karıştırıp eritiyoruz, şehriyeyi ekleyip hafif rengi ve kokusu çıkana kadar soteliyoruz. Pirinci ekleyin ve camsı hale gelene ve artık birbirine yapışmayana kadar soteleyin. Sıcak su ekleyin, tuz ekleyin (sos kullanacaksanız atmayın) ve koyulaşana kadar yüksek ateşte, yan yana gelince biraz kısık ateşte pişirin. Suyunu çekince altını kapatın ve kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin. Servis yapmadan önce karıştırın ve tabaklara aktarın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın