Pilav yapmanın ustalık gerektirdiği söylenir ve eski ev kadınları bile yaptıkları pilavı deneylermiş. Pilav yapımında ustalık bence tarife tam olarak uymaktan geçiyor. Unutma, en iyi aşçı gerçekten tarife bayılır 🙂
Benim pirinç ölçüm her zaman 1 su bardağı pirinç, 1,5 su bardağı su veya et suyudur.
İçerik Tablosu
Yemek yaparken sorun yaşayanlar için iyi pirincin sırları:
Pirincin lezzetini arttırmak için önce pirinci tereyağında veya margarinde kızartmayı deneyin. Pirinç pişirme suyuna eklenen yağ, pirincin yapışmasını engeller ve pirincin taneli olmasını sağlar.
Sade pirinç pilavı yapıyorsanız pişirme suyuna 1-2 çay kaşığı limon suyu ilave etmeniz pirincin daha beyaz bir renk almasını sağlayacaktır.
Videolu anlatım
Pirincin pişip pişmediğini ancak pirincin tanesini tadarak anlayabilirsiniz. Taze ve yumuşak, yenilebilir ancak dişleri yormayan sert olmalıdır.
Tarifte belirtilen pişirme süresi tamamlandığında ve pirinç kuruduğunda pirinç hala çok sertse 1/4 su bardağı sıcak su ekleyin. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
Pirinç ipuçları
- Yemek pişirirken karşılaşabileceğiniz bir başka sorun da pirincin pişmiş ama lapa gibi olmasıdır. Bu da kolay. Pilavı çok kısık ateşte çatalla havalandırın ve suyu tamamen çekene kadar karıştırın. Bir iki gün önce pişirdiğiniz pirinci tekrar ısıtıp yemeyi düşünüyorsanız 1-2 yemek kaşığı su ekleyerek kısık ateşte ilk günkü gibi pütürlü olana kadar karıştırmadan ısıtın. Karıştırmak pirinç tanelerini parçalayacağından, ara sıra tencereyi sallayarak pirinci karıştırmanız yeterlidir. Pişirirken pirinci asla karıştırmayın. Çünkü pirinci suya karıştırmak nişastanın açığa çıkmasına ve tanelerin birbirine yapışmasına neden olur. Son olarak pirinç artıklarını çorbalarda ve doyurucu yemeklerde kullanabileceğinizi hatırlatmak isteriz. Ancak pişireceğiniz yemeğe son anda pirinç eklemeyi unutmayın. Aksi takdirde, önceden pişirilmiş pirinç yumuşak ve seyrekleşecek ve bu da görüntüyü etkileyecektir.
Nohutlu pilav tarifi malzemeleri
- 2 su bardağı pilav için pirinç 2-3 yemek kaşığı tereyağı 3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu) tuz (veya et suyu)
Pirinç pilavı tarifi nasıl yapılır?
Pirinci ayıklayıp kaseye alın ve 2-3 suda nişastası bitene kadar yıkayın. 10 dakika ılık suda bekletin. Bekleyin, tekrar bol su ile yıkayın ve iyice süzün. Hangi suyu kullanırsanız kullanın, kaynatın ve sıcak tutun. Tereyağını tavada eritin, pirinci ekleyin ve pirinç camsı olana ve artık birbirine yapışmayana kadar soteleyin. (Tahta kaşık kullanmanızı tavsiye ederim) Sıcak su ekleyin, tuzunu ekleyin ve suyunu çekmeye başlayınca kısık ateşte üzeri kızarana kadar yüksek ateşte pişirin. Suyu çekilince altını kapatın ve 5-10 dakika bekleyin. konfor. Servis yapmadan önce karıştırın ve tabaklara aktarın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]