Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu haftanın ilk tarifi pirinç salatası ve benim en sevdiğim lezzetlerden biri, hatta sebzeleri pilavla karıştırmayı seviyorum. Özellikle pilavlı domates ve soğan salatasını severim ama salata yapıyorsam içinde kullanmıyorum.
Salata için pilavı tarifimdeki gibi hazırlayabilir veya artan pirinçten yapabilirsiniz. Dereotu ve maydanoz dışında bir miktar taze soğan da eklenebilir. Et yemeklerinin yanında lezzetli bir garnitür olarak kullanılabilir.
Videolu anlatım
Aşk…
pirinç için
İçerik Tablosu
Pirinç salatası tarifi için malzemeler
- 2 su bardağı pirinç için pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı 3 su bardağı sıcak su Tuz
Salata malzemeleri:
- ½ demet maydanoz ½ demet dereotu 1 kutu konserve mısır 1 kavanoz karışık garnitür (bezelye, havuç, patates) 7-8 salatalık turşusu (isteğe bağlı) 2 kutu kırmızı biber suyu ½ limon Tuz
Pirinç salatası tarifi nasıl yapılır?
Pirinci ayıklayıp kaseye alın ve 2-3 suda nişastası bitene kadar yıkayın. 10 dakika ılık suda bekletin. Bekleyin, tekrar bol su ile yıkayın ve iyice süzün. Tereyağını tavada eritin, pirinci ekleyin ve pirinç camsı olana ve artık birbirine yapışmayana kadar soteleyin. Üzerine sıcak su eklenir, tuz ilave edilir ve suyunu çekmeye başlayınca kısık ateşte göz kapaklarını kapatana kadar yüksek ateşte pişirilir. Pişen pilavı kapağı kapalı olarak 15-20 dakika dinlendirin. Pirinç dinlenirken maydanoz, dereotu, biber ve salatalık turşusunu doğrayın. Mısır nişastası ve sos karışımını süzün, hazırladığınız tüm malzemeleri ılık pirince ekleyin, tuz ve limon suyuyla tatlandırın. Kek kalıbını suda çalıştırın ve hazırladığınız salatayı içine doldurup kaşıkla bastırın. Salatayı kek kalıbında bir tabağa ters çevirerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]