Pirinçli kabak yemeği – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Pilavlı kabak yemeği nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek bir yorum var. Tarif ipuçları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk 35 dakika, kabak poleni, kabak yemeği, pilavlı kabak, pratik kabak yemekleri, pratik yaz yemekleri, yaz tarifleri, yaz yemekleri, zeytinyağlı kabak, pratik tarifler

3 5 5 1

Merhaba sevgili arkadaşım,

Pratik kabak yemeği tarifim her yaz blogumda en çok ziyaret edilen ve denenen tariflerden biri oldu. Elbette hepimiz yaz boyu kolay, hafif ve lezzetli tarifler arıyoruz. Pilavlı bu kabak yemeği lezzeti etkilemez ve oldukça pratik bir yemektir. Bugün ölçüleri biraz değiştirdim ama malzemeleri artırmak isteyenler 2008 yılında paylaştığım kabak poleni tarifine de göz atabilirler.

Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.

Aşk…

Kabak pilavı tarifi için malzemeler

    4 orta boy kabak 1 iri kuru soğan 3 büyük domates 2 diş iri sarımsak ½ çay bardağı zeytinyağı 1 tutam kuru nane 1 su bardağı Türk kahveli pirinç 1-2 tatlı kaşığı toz şeker 1 su bardağı sıcak su

Kabak pilavı tarifi nasıl yapılır?

Domates, soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Kabağı bıçakla veya çatalla sıyırın, sonra ikiye bölün ve ardından 1 cm (1 cm) kalınlığında parçalar halinde kesin. Soğan ve sarımsağı tencereye alın, tuz ve zeytinyağını ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin ve domatesleri ilave ederek karıştırın. Kabak, pirinç ve suyu ekleyip karıştırın. Üzerine su ekleyip 20-25 dakika pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. pişir onu Taze nane ve biraz kuru nane ile servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın