Merhaba sevgili arkadaşım,
Haftanın son günü olduğu için mi? İnanılmaz bir gücüm var. Beşinci geleneksel Tarifler.net.tr barbekü partim nedeniyle yük bana düştü. Bu yarışın sonunda hepinizin bildiği gibi öyle güzel ve enerjik bir organizasyon oluyor ki tüm yorgunluklar gidiyor 🙂
Şu an tek sorunumuz geçen yıl bizimle vedalaşan kemancının yerine en az 300-350 kişilik yer bulmak. Yer bulmak kolay gibi görünse de henüz mangal yapabileceğimiz merkezi ve ferah bir yer bulamadık. Yer görüşmeleri devam ediyor.
Her neyse bu çalışmalarla sizi fazla sıkmadan şifa amaçlı hazırladığım hem doyurucu hem de doyurucu bir tarif olan mercimek çorbamla devam ediyorum.
Çoğu kişi mercimek çorbasını düdüklü tencerede yapar, bence gerek yok çünkü içindeki her şey çok kolay pişiyor. Malzemeleri kaynatmadan önce kavurmak çorbaya harika bir lezzet katıyor.
Son olarak, çorba koyu bir kıvama getirilebilir, porsiyonlar halinde yapıştırılabilir ve dondurucuda uzun süre saklanabilir. Dilediğiniz zaman eritip üzerine su ilave edip kaynatarak servis edebilirsiniz. Bu size çok zaman kazandıracak.
Aşk…
İçerik Tablosu
Mercimekli pirinç çorbası tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek ½ su bardağı pirinç 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 orta boy soğan 1 orta boy patates 1 havuç 1 diş sarımsak 10-12 su bardağı sıcak su 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı) Tuz ve karabiber
Pirinçli mercimek çorbası tarifi nasıl yapılır?
Mercimek ve pirinci ayıklayıp 2-3 su ile yıkayıp süzülmeye bırakın. Soğan, sarımsak, havuç ve patatesleri soyup eşit büyüklükte doğrayın. Zeytinyağını ve isteğe bağlı olarak 1 yemek kaşığı tereyağını tavaya alın. Doğranmış malzemeleri ekleyin ve orta ateşte 1-2 dakika kavurun. Mercimek ve pirinci ekleyip bir dakika daha soteleyin. Sıcak su ve tuzu ekleyip malzemeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kaynatın. Sebzeler yumuşayınca blenderdan geçirip kaynamaya bırakın. Çorbanın kıvamı koyu olursa biraz sıcak su ilave edip tekrar kaynatın ve sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]